sábado, 22 de marzo de 2014

Pastís de crema

Basant-me amb la Sopa de la Reina... ha sortit esta tortada, molt més ràpida de fer i que queda prou llustrosa, de sabor fi.





















Ingredients bescuit base:
1 ou
30 gr de sucre.
30 gr de farina.

Ingredients crema:
500 cc de llet.
2 rovells d'ou.
1 sobre per fer flan.
100 gr de sucre.
3 fulles de gelatina neutra.
2 clares de ou.

Ingredients per a guarnir el pastís:
200 cc de nata 35% MG
Sucre glas al gust





















Preparació:
Has de batre el ou del bescuit amb el sucre fins que tripliqui el seu volum.
Desprès li poses la farina i amb moviments suaus ho mescles tot.
Ho poses al forn amb un motllo de 22 cm a 180º molt poc rato, uns deu minuts.
Jo ho he fet a la FussionCook al menú cake 8 minuts.
Mentrestant, has de batre tots els ingredients de la crema, menys les clares del ou, i les fulles de gelatina, que les remullaràs durant deu minuts amb aigua gelada, i les posaràs a la crema casi al final de la cocció remenant be, per que es quedi tot integrat. Ho has de coure sense parar de remenar i a foc lent. El temps pos si fessis un flam d'estos preparats.
Si ho pots fer a la Thermomix, ho poses tot dins, menys les clares i la gelatina, programem 7 minuts temperatura 90º i velocitat 4.
Una vegada feta la crema, la deixes reposar i bats les clares a punt de neu, ho mescles amb la crema en compte de que no baixem les clares.
Per a muntar els pastís, poses un plat i dins un aro de 22 cm, també ho pots fer amb "acetato" (una espècie de plàstic dur i manejable  i una pinça d'estendre la roba.
Poses baix el bescuit i al damunt la crema, pots fer-ho recte o en forma bombada.
Ara a la nevera i quant estigui quallat, lo adormen amb nata muntada al nostre gust.
Serveix quant estigui ben reposat, millor de un dia per al altre.

2 comentarios:

  1. Tot lo que son pastisos de crema son la meua perdició, m'agraden molt.
    Saludos

    ResponderEliminar
  2. Pos fes-lo Mª Dolors que este es molt fàcil de fer.

    ResponderEliminar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis