Ja tornem a provar coses... una es que a partir d'ara escriure amb català, cosa que en donava pànic.
Potser no serà català, català, potser serà una mica ampostí.
La recepta d'avui ha sigut pensat i fet, tenia nata muntada i em dic... que podria fer. Es sols una ració, i els ingredients no els puc calcular per fer-ho en gran, però es fàcil.
Ahh el nom de la recepta ho ha posat via Facebook, la meva amiga Judit Ponce. ;-)
Potser no serà català, català, potser serà una mica ampostí.
La recepta d'avui ha sigut pensat i fet, tenia nata muntada i em dic... que podria fer. Es sols una ració, i els ingredients no els puc calcular per fer-ho en gran, però es fàcil.
Ahh el nom de la recepta ho ha posat via Facebook, la meva amiga Judit Ponce. ;-)
Ingredients:
6 galetes maria.
Cafè.
1 fulla i mitja de gelatina.
Nata muntada.
Preparació:
Prepararem un plat amb un motllo quadrat.
Farem el cafè, a una eina posarem dos galetes esmicolades i les anirem banyant en lo cafè, les xafarem en una forquilla i farem una pasta espesa. No ha de xorrat de cafè.
Això ho posarem dins del motllo i ho premsarem be.
Al damunt hi posarem nata muntada, allisarem lo millor que pugéssim.
Tornem a fer un altra capa de galeta igual que l'anterior i un altra de nata muntada.
Ara remullem les fulles de gelatina, amb aigua gelada durant 7 o 8 minuts.
Escalfarem un poc de cafè ( un dit de un got ) i desfarem una fulla de gelatina, ho deixarem refredar una mica i posarem una mica de nata, ho barrejarem amb cura de que no ens baixi la nata. Ho posem a dins del motllo i ho allisem.
Ara per fer la cobertura de galeta, tornarem a escalfar cafè, com abans un dit de un got, desfem la mitja fulla de gelatina, i esmicolem dos galetes més, però que queden trossets de galeta (a la foto es veu).
Ho posem al damunt. Ara una estona de nevera i ja es pot desemmotllar passant un ganivet per les vores Un rosetó de nata al damunt i llests.
Farem el cafè, a una eina posarem dos galetes esmicolades i les anirem banyant en lo cafè, les xafarem en una forquilla i farem una pasta espesa. No ha de xorrat de cafè.
Això ho posarem dins del motllo i ho premsarem be.
Al damunt hi posarem nata muntada, allisarem lo millor que pugéssim.
Tornem a fer un altra capa de galeta igual que l'anterior i un altra de nata muntada.
Ara remullem les fulles de gelatina, amb aigua gelada durant 7 o 8 minuts.
Escalfarem un poc de cafè ( un dit de un got ) i desfarem una fulla de gelatina, ho deixarem refredar una mica i posarem una mica de nata, ho barrejarem amb cura de que no ens baixi la nata. Ho posem a dins del motllo i ho allisem.
Ara per fer la cobertura de galeta, tornarem a escalfar cafè, com abans un dit de un got, desfem la mitja fulla de gelatina, i esmicolem dos galetes més, però que queden trossets de galeta (a la foto es veu).
Ho posem al damunt. Ara una estona de nevera i ja es pot desemmotllar passant un ganivet per les vores Un rosetó de nata al damunt i llests.
No hay comentarios:
Publicar un comentario