martes, 18 de junio de 2019

Gelat d'alvocat


Els gelats tan que ens agraden, moltes vegades no els podem menjar, be per salut, be per que has decidit menjar lo més sa possible i no consumir processats en els quals moltes vegades ni sabem que hi ha dins.
Els gelats comprats solen portar grasses bastant saturades, sacarosa, dextrosa, fructosa, i un mix que és diu neutro. Totes les "oses"no deixen de ser sucres, el neutre son additius que fan que els gelats siguin més cremosos, se conservin més temps al congelador i que no formen cristalls de gel.
Els neutres la majoria provenen de additius de procedència natural, no aporten sabor i solen ser gomes la guar, garrofí i tara, també solen portar espessidors com la xantana.
Jo prefereixo prescindir de tot això. He fet esta prova i me la quedo.





















Ingredients:

200 ml de nata del 18% MG
40 gr de panela
1 alvocat (212 grs)
1 huevo (60 grs)
2 cullerades soperes rares de sucre normal.
Un xorret de llet semi (opcional, si fa falta)

Elaboració:

Escalfar la nata fins als 80º
Separar el rovell de la clara i reservar.
Mesclar el rovell amb els 40 gr de panela,
Deixar gelar la nata i una vegada casi gelada afegirem el rovell del ou i mesclaren be.
Tornarem a posar al foc i sense parar de remenar tornar a escalfar fins als 80º. Deixarem gelar.
A part munten la clara, hi afegim el sucre i continuem muntant fins a punt de neu.
Passem per un turmix, processador, el alvocat si fa falta posem un xorret de llet semi.
Ara ja sols fa falta mesclar el alvocat amb la nata que havien fet e incorporar la clara a punt de neu, amb moviments envoltants.
Ara ja ho podem posar a la geladora e deixar mantecar. Després ja ho passem al congelador.
NOTA:
El ou al utilitzar-lo cru, jo abans el pasteuritzo
Com pasteuritzar un ou a casa:
Posem un casso al foc amb aigua suficient per cobrir tot el ou, i deixem escalfar termòmetre en ma fins als 60º i mantenim esta temperatura durant 4 minuts, si passa dels 64º el ou començarà a quallar i ja no ens servirà.
El deixem gelar amb aigua freda i ja el podem utilitzar
SI NO TENS GELADORA:
Pos passem la mescla al congelador i cada 30 minuts anirem i ho barrejarem amb una forquilla, això ho farem 5 o 6 vegades.
En el gelat d'alvocat com te les seves grasses bones i no porta casi líquids queda molt cremós.
Si no tens problemes de colesterol ni triglicèrids, pots posar la nata del 35% MG 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis