domingo, 16 de junio de 2019

Coca de Sant Joan d'espelta sense mantega

De un temps a aquí he deixat de consumir farines blanques, i no em vull quedar sense coca de Sant Joan. Aprovat
Si multipliqueu els ingredients per 3 vos sortirà per a fer-la mida de safata del forn.
Aquesta recepta abans la feia amb farina blanca.





















Ingredients:

Del pre ferment:
47 gr de farina de força d'espelta.
8 gr de llevat fres de forner.
27 gr d'aigua.
De la massa:
166.6 gr de farina d'espelta (120 gr d'integral + 46.5 gr d'espelta de força).
30 gr de AOVE.
30 gr de panela.
25 gr de llet (semi jo).
1 ou.
Un poc de ratlladura de pell de llimona.
Un polsim de sal.
6.6 gr de llevat fresc de forner.
Cabell d'àngel per al relleno

Elaboració:

Posem a un bol l'aigua, desfem lo llevat i afegim la farina, ho mesclem i fem una boleta.
Ho deixarem uns 30 minuts o fins que augmenti al doble el seu volum.
Després posarem la farina a un bol i afegirem el pre ferment esmicolat, la llet, la sal, lo sucre, la ratlladura de llimona, l'oli i el ou, reservarem la resta de llevat per després que el desfarem amb una mica de llet, per que al portar farines integrals ens demanarà més líquids.
Ho podem amassar amb les mans, en una panificadora, amb un robot dels que amassen o amb la thermomix.
Una vegada tot ben mesclar afegirem lo llevat que tenim reservat desfet amb la mica de llet que li fa falta a la massa., ho integrarem be.
Una volta esta amassat pesarem la massa i la partirem en dos parts.
Posarem una mica d'oli al pedrís i formarem dos boles que les deixarem reposar tapades uns 10 minuts. 
Després ja estirarem la massa (jo ho he fet redó, per que ho faig en una olla que te una funció forn) posarem un paper vegetal i posarem la massa, al damunt hi posarem cabell d'àngel ben possat, en l'altra bola farem el mateix i taparem la coca, ajuntem be les vores per que no surti el cabell d'àngel.
Al damunt jo he posat esta vegada cireres confitades i ametlla crua tallada. Ara ho deixem fermentar el rato que faci falta, avui ha fet avio per que va carregat de llevat (tenia pressa), però el millor es posar-hi menys llevat i que pugi més espai.
Una vegada fermentada posar sucre al damunt, jo he posat panela i al forn escalfat a 200º i una vegada entri la coca baixar a 180º
El teu forn te'l coneixes tu.





















Dir que ha agradat tan o més que feta en farina blanca, i a més és més saludable.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis