domingo, 12 de marzo de 2023

Xuxos de crema

 




Ingredients:
300 grs de farina
20 gr de sucre
40 grs de mantega temperatura ambient
1 ou
Polsim de sal.
140 grs de llet
10 grs de llevat fresc 
Ingredients crema pastissera:
200 cc de llet
1 ou
33 grs de sucre
17 grs de maicena
Vainilla

Elaboració:
Posar tots els ingredients dins d'una màquina d'amassar i deixar amassar fins que estigui la massa ben integrada i llisa. A mà també es pot fer.
Deixar fermentar fins que dobli el seu volum.
Mentrestant prepararem una crema pastissera, escalfem la llet amb la vainilla i deixem infusionar, colem i reservem, en un bol, posem el ou (sencer) el sucre i ho batem be, afegim la maicena e integrem be, mesclem les dos preparacions be i ho posem al foc sense parar de remoure fins que comença a espessir. Li posen film a pell i ho deixen gelar i a la nevera.
Ara desgasifiquem la nostra massa, la estirem ajudant-mos de la mínima farina possible i fem un rectangle de uns 3 mm de doblaria. Ho podem fer de dos maneres, tallant triangles de uns 8-9 cm per uns 20-25 o fent rectangles més o menys de la mateixa mida.
Posem una mica de crema pastissera a la base i enrotllem, ara els deixarem tornar a fermentar uns 20 minuts, i ja es poden fregir amb oli de girasol a mig foc per que es couen per dins, fins que estiguin ben daurats, enfarinar en sucre encara calents.









PD= Lo de mesurar la massa per que surtin tots els xuxos iguals, jo he passat olímpicament 😂😂😂😂😂a la propera....


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis