miércoles, 30 de julio de 2014

3º dia de curset de cuina

Avui fem pasta fresca i pa, res de màquines amassat a ma, cada un dels alumnes el seu pa i la seva pasta.Elaboració de pa:

1 kg de farina.
Mig litre d'aigua.
20 gr de sal.
50 gr de mantega tova.
50 gr de llevadura de panaderArenar farina i llevadura i després també arenar la mantega, una vegada tot ven mesclat, se afegeix l'aigua, amassar i posar la sal.
Ho avoquem a una taula enfarinada i amassar fins que la massa estigui fina i elàstica.
Després ha de fermentar  a un lloc on la temperatura sigui uns 25 i 28º i no hi hagin corrents d'aire.
Una vegada la massa hagi duplicat el seu volum la tornem a amassar breument, formar el pa, en la forma que mes agrada a cadascun i deixar tornar a reposar ja damunt de la safata del forn, que torni a fermentar, cosa que ara ja no ho farà tant.
Coure al forn pre-calent a 200º i una vegada posem el pa ho baixem a 180º
Els temps de coure es sempre molt orientatiu, depen de molts de factors, del forn en si, del tipus de farina, de la grandària del pa , o bàsicament del gust del cuiner, a mi no m'agrada gens torrat.
A la massa del pa se li pot posar diferents tipus de rellenos ... olives, sobrassada, formatge, fruits secs, xoriço (els típics bollos prenyats).
També es poden utilitzar diferents tipus de farines... d'espelta, integral, total que el mon del pa es casi casi infinit.
Pasta fresca

1 kg de farina
10 ous.
100 ml d'oli d'oliva
15 gr de sal.

Elaboració

Nosaltres van fer 100 gr de farina i un ou.
S'ha de mesclar be els ingredients i després s'ha de amassar a la taula de treball empolvorada amb farina.
Amassar fins que la textura sigui fina i elàstica. Fer una bola tapar amb paper film i deixar reposar a la nevera com a mínim 30 minuts, el mestre ens va dir que els italians la deixen 6 hores.
Quant ha passat el temps la estirem amb la màquina passant del 1 al 7 fins que estigui fen fina, es deixa seca una mica i ja es pot passar per la màquina de tallar, es tornen a deixar assecar un poc.
Es poden arrebossar amb semolina per a que no s'apeguen entre ells, nosaltres no ho van fer.
Desprès els vam fer una cocció a la anglesa... cuinar amb aigua  bullint amb sal, els van tindre al foc bullint minut i mig  i els van refredar amb aigua i glaçons de gel, per a que es gelés ràpidament.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis