Lo curset ja està arribant al seu final...
I avui em fet: Pollastre a la catalana i Truita mallorquina, sols el nom ja sona be...
Per a fer la truita necessitem:
4 ous.
6 albergínies de les allargades i petites.
2 dents d'all.
60 gr de panses.
60 gr de pinyons.
250 cc de llet.
2 cullerades de pa ratllat.
Sal i julivert.
Oli per fregir.
La meva companya Joanna va tallar sense pelar les albergínies a tires de uns 5 cm de doblaria, després se'ls posa una mica de sal i es deixen suar fins que soltin un suc fosc. També es remullen les panses. I es torren els pinyons a una paella sense oli.
Escorrerem les albergínies en les mans i les fregirem lleugerament amb oli calent. Les escorrerem be amb paper de cuina i les posarem ben ordenades a una cassola de terra.
En un morter picar els all i el julivert, posem el pa ratllat, i ho mesclem be. Posem la llet formant una massa espessa.
Batrem els ous i ho mesclarem amb la picada que tenim al morter.
Posarem esta preparació sobre les albergínies, i al damunt posarem les panses que tenim a remull i els pinyons, Posarem la cassola al forn que el tindrem escalfat a 180º fins que els ous quedin ben quallats.
I ara ens posem a fer el pollastre... que deu ni dó quina oloreta
Necessitarem:
1 pollastre.
75 gr de panses.
1 ceba.
25 gr de ametlles torrades.
1 copeta de vi blanc.
1 dl de oli.
Sal i pebre.
7 o 8 prunes
50 gr de pinyons (40 + 10)
2 tomates madures.
2 galetes maria.
1/4 de litre de brou de pollastre.
Per a fer-ho ho hem fet així:
Em netejat el pollastre i lo hem tallat a octaus, se salpebra i es fregeix per tots els costats.
Ho retirem de la paella i ho posem a una cassola, amb la mateixa paella fregim lleugerament, prunes, pinyons i panses, els retirem de la paella i els posem damunt del pollastre.
Ara a la mateixa paella fregim la ceba tallada petita (mirepoix) la deixarem fer molta estona, quasi un hora fins que estigui ben torradeta, per a que no se'ns cremi haurem de anar tirant poquets d'aigua.
Mentrestant blanquejarem les tomates amb aigua calenta i els passarem a un bol amb aigua gelada, les pelarem i les tallarem petites també con la ceba fa o no fa.
Ho fregirem junt en la seva fins que estigui ben cuita, i després li afegirem lo brou, i ho deixarem coure .......
hora del pati!!!! el mestre es queda a vigilar....
Quant tornen del pati, ho deixem coure deu minuts. Quan han passat els deu minuts colem la salsa a través de un colador xinés i ho posem damunt del pollastre, ho deixarem al foc lent 30 minuts i 10 minuts abans li incorporarem una picada feta amb: les galetes, 10 gr de pinyons i les ametlles torrades tot això batejat amb la copeta de vi blanc. I queda així de bo:
No hay comentarios:
Publicar un comentario