viernes, 22 de agosto de 2014

6º dia de curs de cuina

Després de un paron involuntari... retornem als cursos de cuina... i en aquella oloreta!!!!


  



















Per a fer això hem necessitat un biscuit de Saboja, una trufa que hem fet amb xocolata i nata muntada.























I per fer les tartaletes hen necessitat fer una massa quebrada, una crema pastissera.

Anemone a per el braç de gitano

Ingredients:
5 ous.
100 gr de sucre.
125 gr de farina.
Pell de llimona ratllada.
250 gr de nata per muntar 35% de MG
100 gr de xocolata de cobertura de 70% de cacao
50 gr de sucre.

Preparació:
Separarem les clares dels rovells, i treballarem els rovells amb la meitat del sucre (100 gr.) ho treballarem amb un batedor de varetes fins que es posin blancs hi afegirem la pell de la llimona ratllada. 














































Ara munten les clares a punt de neu, quant estiguem a mig muntar anirem afegim la resta del sucre (100 gr)
Mesclarem la farina amb els rovells batuts i incorporarem les clares muntades en molt de compte que no es baixin, 





















Ho estendrem a una safata amb paper de forn i ho posarem al forn calent a 180º durant 8 10 minuts.



























Prepararem la trufa, muntarem la nata amb el sucre i ho reservarem a la nevera, i mentrestant desfarem la xocolata al bany maria





















Una vegada la xocolata desfeta i que s'hagi gelat una mica, mesclarem amb la nata i en moviments envoltants per a que no ens baixi la nata.
Podem calar el biscuit amb un almívar lleuger si volem.
El biscuit ja estirà fet i gelat, podem muntar el nostre braç posant-li la trufa dins i enrotllat-lo, guardem una mica de trufa per cobrir el braç





















TARTALETAS

Per fer les tartaletes hem fet una massa quebrada, es una massa que necessita repòs amb fred una estona.

Ingredients:
500 gr de farina.
250 grs de mantega de tocino. (es pot utilitzar mantega o margarina també)
Sal.
2 dl de aigua.

Preparació:
S'ha de treballar la mantega a punt de pomada i la farina amb les mans, quant es tot ben integrat fem un forat al centre i posem l'aigua i la sal, ho amassem sense treballar-ho molt i ho refredem a la nevera durant un hora fins a dos.





















Mentrestant la massa refreda preparem la crema pastissera... la crema pastissera es fabulosa en sabor i aromes per a omplir qualsevol tipus de pasta dolça, braços de gitano, pastissos, tartaletes... pensa i demana, inclús a cullerades mmmm.

Ingredients:
500 cc de llet sensera.
100 gr de sucre.
8 rovells d'ou (també la podem fer amb l'ou sencer, llavors 4 o 5 ous)
50 gr de midó (la típica maicena)
Aromatitzants: vainilla, canyella, pell de llimona.





















Posarem un cassó al foc la llet i els aromatitzants i la deixem arrancar el bull, i reservem fins que estigui tèbia. Ho colem.
Mentrestant blanquegem els ous amb lo sucre i li afegim el midó. Després ho  mesclem tot i ho tornem a posar al foc no massa fort fins que comenci a espessir, no ha de bullir en cap moment, es podria tallar la crema.
Traiem la massa de la nevera i la estenem amb un rodet de cuina, i cobrim una safata tipus tartaleta, els sobrants es retallen amb els dits mateix, punxem el fons de la massa amb una forquilla per que no es pugui i ho fornegem a 180º amb el forn calent fins que estigui daurat.
Una vegada fet cobrim amb la crema pastissera posem sucre al damunt i ho cremem amb un ferro calent.
Ara ja els adornos a gustos del consumidor... 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis