miércoles, 9 de abril de 2014

Granissat d'orxata de xufa

Encara fa fresca per a beure granissat, però com l'orxata sols dura en bones condicions 24 hores, la baix congelar i un granissat ho va pagar.
Ingredients:
250 grs de xufes seques.
De 100 a 200 grs de sucre, si es sucre molt, millor.
1 cm de pell de llimona (opcional, jo no li poso)
1 cm  de pal de canyella (opcional, i tampoc li poso)
1.5 litres de aigua o 1 litre de aigua i mig litre fet amb glaçons de gel.

Preparació:
Em de posar les xufes a remullar 24 hores, canviant l'aigua unes tres vegades.
Ho podem fer amb la Thermomix, o amb un turmix potent.
La manera de fer-ho es exactament la mateixa, tenim que posar les xufes, el sucre, la canyella i la llimona si es que decidim posar-la i un poc de aigua que ens ajudarà a triturar-ho tot millor.

Se farà una pasta espesa, li pots anar posant més aigua per a treballar-ho millor. Si ho fas a la Thermomix ho poses a una velocitat alta 7-9 i no tindràs cap problema.
Una vegada fer això, ho em de colar, millor dit filtrar, per això podem posar un colador i al damunt un drap de cotó, anem posant i colant. Anem també escorrent el drap per a traure-li tot el suc.


Com podeu veure el sistema de fer es casi tot manual, per això te mil sabors està orxata.


Ara sols queda posar-la a una ampolla, i refredar. Si sols has posat el litre d'aigua, afegeixes els glaçons de gel i te la pots veure al moment.
No te aguant, en 24 hores és fa agra, al no tindre cap classe de conservant, si no la has de acabar millor que la posis al congelador, per fer el granissat, has de deixar a mig descongelar i passar-la o be per la Thermomix o per la batedora i et quedarà fet el granissat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis