sábado, 15 de octubre de 2016

Pastís "alto xocolate" amb cobertura "alto brillo"


Un pastís per als addictes a la xocolata... a durat res...


Ingredients per al pa de pessic 22 cm
Es un genovès però de xocolata.
4 ous.
120 grams de sucre.
60 grams de farina.
60 grans de cacau en pols amarg.


Ingredients per al farciment:
400 grams de nata per muntar, 35% MG
80 o 90 grams de sucre (això al gust)
Optatiu... estabilitzant per a nata. 


Ingredients per la cobertura:
100 grams d'aigua
100 grams de nata 35% MG
100 grams de sucre.
40 grams de cacau en pols amarg.
3 fulles de gelatina.
un termòmetre de cuina, vos aniria de lujo.Elaboració:
Primer de tot farem el genovès per que vagi gelant després.
Separarem els rovells de les clares, a un bol posarem els rovells i la meitat del sucre ho batrem amb varetes fins que blanquegi la mescla, les varetes ideals son les elèctriques. però si no en teniu a ma se pot fer tranquil·lament.
Ara muntarem a punt de neu les clares i a mitat muntar li afegirem el sucre restant.
Escalfem el forn a 170º.
A un altre bol mesclarem la farina i el cacau, i ho tamisem a sobre de els rovells de ou, amb compte de no ens baixi massa la mescla, una vegada ho tinguem tot integrat, farem el mateix amb les clares a punt de neu.
Folrem un motlle amb paper vegetal i a les vores margarina i enformen. Ara ja aquí depens del teu forn, que sempre son un misteri. Cada un se sap el seu.
Una vegada cuit el deixarem refredat amb una reixeta i mentrestant muntarem la nata, que ha d'estar molt gelada de la nevera, ho farem amb les varetes, quant estigui semi muntada posem el sucre i el estabilitzant si es que el poseu. Reserven a la nevera.
Quan anem a fer la cobertura es millor tindre ja el pastis ja muntat.
Posem la gelatina a hidratar amb aigua gelada, con a màxim 5 minuts, si no ens passaria la gelatina al aigua i la volem a la xocolata.
Per fer la cobertura hi posarem un casso al foc amb la nata, l'aigua i el sucre ho deixarem bullir a 103º, aquí entra el joc el termòmetre, però si no en tens pos ho deixes bullir un parell de minuts i alabat sigui deu, posem el cacau i ho removem be amb les varetes, deixa refredar fins a 60º i llavors poses la gelatina ben escorreguda, tornes a mesclar be, i ho deixes refredar fins a 40º per poder-la utilitzar. Jo li passo el turmix per que me quedi ben fi i assegurar-me de que no en queda cap tros petit de gelatina. Així també es refreda abans.Una imatge val més que mils explicacions.Aquest és el resultat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis