Per a dos persones.
Ingredients:
16 calamars petits
1 ceba mitjana.
2 dents d'all.
1 pebrot italià mitja.
4 tomates pera grans.
Oli, i sal.
100 cc de vi blanc sec.
150 cc de brou de peix suau.
1 bossa de tinta (congelada)
Preparació:
Netejarem els calamars el deixarem escorre, i els eixugarem amb paper de cuina.
Prepararem la tomata en concasé, escaldarem un minut, posarem a refredar amb aigua gelada, pelarem i llevarem les llavors.
A una paella posarem l'oli i sofregirem la ceba i els alls tallats més aviat petit, i ho deixarem fer a foc lent, una vegada la ceba estigui transparent hi posarem el pebrot també tallat petit, deixem fer una mica i després ja podem posar la tomata i un polsim de sal. la deixarem fer a foc lent, s'ha de fregir, però poc a poc.
Quant ja veiem que la tomata es feta hi posem, la tinta i la deixem coure uns minuts, és diu que crua es verí, jo m'ho crec, total és l'arma de defensa dels cefalòpodes. Després el vi, i ho deixem reduir, i després el brou, deixem coure tot junt a foc baix, quant porti uns deu minuts, rectificar de sal, ho traurem i ho passem al turmix, per deixar una salsa molt fina.
Escalfem una bona planxa, la pintem amb una mica d'oli, i planxem els calamarets tomba i tomba. Si els fas massa se convertiran en chiclet puro i duro. Emplatem.
No hay comentarios:
Publicar un comentario