jueves, 11 de febrero de 2016

Bollos suïssos farcits amb nata.


Avui me flipat en aquests bollos, els he vist al facebook de David de Jorge i m'ha faltat temps per a posar el pre-ferment en marxa.








































Ingredients pre-ferment:
100 cc de llet tèbia.
100 cc de farina de força.
15 gr de llevat de forner.

Ingredients massa:
5 gr de sal.
90 gr de sucre.
2 ous.
150 cc de llet.
400 gr de farina de força.
80 gr de mantega.
500 cc de nata per muntar amb un 35% de matèria grassa.
60/70 gr de sucre glas per la nata.
1 ou per pintar els bollets 

Elaboració:
Primer de tot hem de preparar el pre-ferment, la massa d'arrencada. Escalfarem a 37º la llet on vulgueu al micro o al foc, allí desfeu el llevat i afegiu la farina, ho mescleu be, ho enfilmeu i ho deixeu reposar a un lloc sense corrents d'aire. El temps dependrà de l'escalfor de dins a casa. Però quant dobli el seu volum, ja estirà llest.
Una vegada llesta la massa d'arrencada, la posarem a un bol gran i allí afegirem els ous, la sal, el sucre, la llet i la farina, ho mesclarem primer amb una llengua per a integrar-ho tot i després ja continuarem amb les mans i es millor que ho posis directe al pedrís de la cuina. S'ha d'amassar sense pressa amb carinyo durant uns 8 minuts. Quant tinguis la massa llesta hi posaràs la mantega amb pomada a trocets i continues amassant fins que estigui tota ben incorporada. No s'ha de portar pressa, això va per tu Cristina, jejeje.
Si tens una pastadora, Thermomix, o similar fas el mateix procés.
Ara ho has deixar reposar enfilmat igual que has fet amb la massa d'arrencada, durant un hora fa o no fa.
Posarem la massa al pedrís i farem particions de uns 60 gr, les donarem forma de bola i les deixarem al damunt de la safata que anirà al forn en la qual haurem posat un paper vegetal, allí se tindran que estar un altra hora, ho humitejarem amb una ampolla de "flis flis".
Quant estiguin pujats els pintarem amb ou batut i els farem un parell de talls amb unes tisores, posarem un poc de sucre al damunt i al forn, pre escalfat a 180º amb foc dalt i baix, es couen rapit, uns 8 10 minuts.
Mentrestant anem muntant la nata que la haurem tingut a la nevera, per que estigui ben gelada, no li va mal deu minutets al congelador. A mitat muntar li anirem posant el sucre glas sense deixar de batre. La posem a una manega pastissera i la reservem a la nevera.
Traurem els bollets i els deixarem refredar, una vegada gelats ja es poden farcir amb la nata.




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis