domingo, 28 de febrero de 2016

Bacallà i patata al vapor amb melmelada de tomata i gratinat amb allioli




















Ingredients:
Estos ingredients son per a 3 persones

3 cues de bacallà congelat al punt de sal.
3 patates grans.
1 kilo de tomata madura.
Unes gotes de suc de llimona.
300 gr de sucre.
Allioli.

Elaboració:
Primer marxarem la melmelada que és lo que te més temps de cocció, per això escaldarem les tomates durant un minut amb aigua bullint, les traurem de seguida i les posarem a un bol amb aigua molt gelada, per parar-los la cocció (un bany de maria invers).
Les llevarem la pell i li traurem les pipetes, la tallarem a quadrats petits, les posarem a una cassola al foc i li afegiren les gotes del suc de llimona, i el sucre (de sucre li pots posar més si vols). Ho deixarem  a foc lent i anirem remenant fins que tingui la consistència de melmelada, però conta de 35 a 45 minuts, també la pots triturar, però remenant remenant també es va xafant.
Pelar les patates i tallar-les a rodanxes de 1cm de grossor, salar-les i coure-les al vapor, a mi se'n fan en 10 minuts, farem el mateix amb el bacallà, li untarem la pell amb una mica d'oli i el courem al vapor, en dos minuts jo en vaig tindre prou.
Disposarem les patates a una font que pugi anar al forn, i al damunt la melmelada de tomata i també el bacallà, que el naparem amb el allioli, hi ho portarem a gratinar.


Per fer el vapor tens varies opcions hi han olles al mercat i si no la típica bateria de cuina que normalment ja porten una espècie  de plat de inox amb forats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis