jueves, 4 de septiembre de 2014

Contracuixa de pollastre amb salsa




















Ingredients:
4 contracuixes de pollastre.
1 ceba grossa.
3 tomates madurs.
150 cc  de brou de pollastre (es pot posar aigua)
40 gr de panses.
15 ametlles crues.
10 avellanes.
1 gra d'all.
2 galetes maria.
100 cc de vi blanc.
Sal i pebre.
Oli d'oliva.
Preparació:

Això es pot fer a una cassola qualsevol, però jo per cuinar utilitzo la FussionCook que me és més còmode, embruto menys i gasto menys llum i per que la vitroceràmica no m'agrada per cuinar.

Comencem netejant les recuixes de grasses, les salpebrem i les posem a la cubeta amb oli d'oliva al menú fregir amb la tapa oberta fins que estiguin daurades per totes les bandes.
Mentrestant es fa, escaldarem amb aigua bullint (un got al microones sobrarà) les ametlles, les refresquem i les pelem.
Quant el pollastre estigui fet el llevarem i el reservarem a un plat, al mateix oli i mateix menú fregirem les ametlles i les panses sense que es cremin. Posarem les panses al plat del pollastre i les ametlles a un morter.
Al mateix oli posarem la ceba tallada petita (mirepoix) i la deixarem fer molta estona, com que el menú fregir fregeix molt i el que volem es una ceba cuita i daurada i no cremada podem anar jugant amb apagar i tornar a encendre, o be anular el menú fregir i posar menú forn que va una mica més espai.
A la ceba li podem anar posant rajolins d'aigua per que és vagi fent molt poc a poc fins que tingui aquell color de mel.
Quan tenim la ceba feta li afegim la tomata pelada i tallada a cuadrets (concasé) i el mateix la deixem fer poc a poc fins que estigui ben cuita, ara ja li podem posar el brou de pollastre (si ho fas a una cassola normal necessitaràs mes quantitat de brou, per que la Fussion no evapora líquids)
Anul·lem el menú que teniem tapem l'olla i posem menú guisat 10 minuts.
Mentrestant anem preparant la picada, a un morter posarem el gra d'all, les ametlles que em fregit, les avellanes, les galetes i un pelet de sal  ho piquem tot molt ben picat. Quant ho tenim tot picat li posem el vi i reserven.
Obrim l'olla i passem el que em obtingut a través de un colador, netegem la cubeta i posem el pollastre i la salsa que ens ha quedat. Tornem a tancar l'olla i programem menú carn 10 minuts, quan ens piti l'olla la deixarem despresuritzar per ella mateixa, quan ja la poden obrir li afegim la picada i la deixem al menú carn en la tapa oberta 3 o 4 minuts.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis