100 gr de farina d'espelta
100 gr d'aigua
1 gr de llevat amb pols de forner (llevat liofilitzada)
Ingredients pa:
400 gr de farina d'espelta
300 gr d'aigua
8 gr de sal
3 gr de de llevat amb pols de forner (llevat liofilitzada)
40 gr d'oli d'oliva
Elaboració:
Posar dins la panificadora els ingredients del poolish, mesclar amb una llengua, i posar programa amassar 2 o 3 minuts, tancar i desendollar la panificadora i deixar-ho dos, tres hores fins que s'hagi activat, això dependrà molt de la temperatura que hagi a casa teva.
Després, posar-hi dins l'aigua, l'oli, el llevat, la farina i damunt de la farina la sal.
Arrancar la panificadora en el menú que sols amassa, però no el deixarem tota l'estoma que porta per defecte la màquina.
Estirem amassant 4 o 5 minuts, fins veure que és tot integrat i que al tacte es tot una massa compacta, llisa (és complicat explicar com és el tacte) dir que les farines integrals necessiten algo més de líquids.
Tancarem la panificadora i esperarem que augmente (a mi casi m'arriba fins dalt, després al coure baixa un dit)
Posarem la panificadora en marxa al menú que sols cou, normalment solen durar un hora, a la meva no és pot triar el tostat. Això tu al teu gust, jo casi sempre la paro quan encara li falten entre 10 i 15 minuts per acabar.
El deixo 3 minuts dins amb la tapa oberta i el trec.
No hay comentarios:
Publicar un comentario