sábado, 23 de marzo de 2019

Pa d'espelta integral, salvat de civada i lino marró amb panificadora

























Ingredients:
385 gr d'aigua
360 gr de farina d'espelta integral
100 gr de salvat de civada (salvado de avena)
10 gr de lino marró
50 gr de AOVE
6 gr de llevat amb pols de forner.
8 gr de sal.

Elaboració:
Triturem amb un molinet de cafè o similar el salvat de civada i les llavors del lino, fins fer-ho farina fina.
Posem a la panificadora, l'aigua, l'oli, lo llevat, la farina d'espelta, la civada i el lino, al damunt posem la sal.
Posem en marxa la pani en lo menú que sols amassa, i el deixem 5 minuts, la massa farà una bola.
Parem la màquina i deixem reposar uns deu quinze minuts.
Tornem a posar-la en marxa en el mateix menú, i la deixem uns altres 5 minuts, anem mirant i tocant la massa per si li fa falta un polset més de farina (a mi no m'ha fet falta)
Parem la màquina la tanquem, i ho deixem pujar al seu ritme, pot estar dos hores con tres, quan ja veiem que no pensa pujar més, arranquem la màquina al menú que sols cou, sol durar un hora depenen de màquines (la meva és del any de la picassor) anem controlant que de vegades esta fet i encara no ha passat l'hora.

PD:
Les llavors de lino son considerades uns del més poderosos aliments d'origen vegetal del planeta.
Son riques en micronutrients, fibra, manganeso, vitamina B1, vitamina C, vitamina E i Omega 3



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis