Ingredients:
1 taronja (millor dos, jo sols tenia una)
1 taronja (millor dos, jo sols tenia una)
2 ous.
200 gr de nata 35%MG
200 gr de nata 35%MG
200 gr de llet.
50 gr de sucre (per la crema anglesa)
20 gr de sucre (per les clares muntades a punt de neu)
50 gr de sucre (per la crema anglesa)
20 gr de sucre (per les clares muntades a punt de neu)
20 gr de sucre (per la nata muntada)
Elaboració:
Elaboració:
Pelem la taronja, sense deixar a la pell res de blanc, que amarga molt.
Preparem una crema anglesa, posem lo sucre i la pell de la taronja a la Thermomix a polvoritzar, si no tenim thermomix, ens serveix una picadora un dos tres.
Ara li afegim els dos rovell dels ous i la llet, i programem 90º velocitat 4 i uns 5 minuts de temps, ha de espessir un poc.
També ho podem fer a un casso al foc sense parar de remoure amb un batidor de ma, no ha de bullir. Sols arribar als 90º, així que... termòmetre.
Una vegada feta, la reservem que s'ha de gelar.
Mentrestant munten la nata i quant casi esta muntada se li posa el sucre, se reserva a la nevera.
Fem el mateix amb les clares dels ous, les munten a punt de neu i al final li posem el sucre.
Fem amb la taronja suc, i el mesclem amb la crema anglesa, ara sols queda mesclar-ho tot junt, clares, nata i crema anglesa amb moviments envoltants, per que no baixi o baixi el menys possible.
Sols queda gelar-ho... o be amb una geladora o directe al congelador, si ho fas al congelador tindràs que anar remenant amb una forquilla per trencar-li els cristalls de gel que es puguin formar.
Lo seu es fer-ho amb sucre invertit, però esta vegada no en tenia de fet.
Preparem una crema anglesa, posem lo sucre i la pell de la taronja a la Thermomix a polvoritzar, si no tenim thermomix, ens serveix una picadora un dos tres.
Ara li afegim els dos rovell dels ous i la llet, i programem 90º velocitat 4 i uns 5 minuts de temps, ha de espessir un poc.
També ho podem fer a un casso al foc sense parar de remoure amb un batidor de ma, no ha de bullir. Sols arribar als 90º, així que... termòmetre.
Una vegada feta, la reservem que s'ha de gelar.
Mentrestant munten la nata i quant casi esta muntada se li posa el sucre, se reserva a la nevera.
Fem el mateix amb les clares dels ous, les munten a punt de neu i al final li posem el sucre.
Fem amb la taronja suc, i el mesclem amb la crema anglesa, ara sols queda mesclar-ho tot junt, clares, nata i crema anglesa amb moviments envoltants, per que no baixi o baixi el menys possible.
Sols queda gelar-ho... o be amb una geladora o directe al congelador, si ho fas al congelador tindràs que anar remenant amb una forquilla per trencar-li els cristalls de gel que es puguin formar.
Lo seu es fer-ho amb sucre invertit, però esta vegada no en tenia de fet.
No hay comentarios:
Publicar un comentario