domingo, 10 de enero de 2016

Salmorreta

La salmorreta s'utilitza per als arrosos, sobre tot de peix. Es una salsa de la costa alacantina.
La veritat que si li dona un toque molt especial al arròs, es una salsa que congela molt be, la podem tindre en racions, jo li poso una cullerada sopera per a un arròs de dos persones. Depen del lloc li posen uns ingredients o uns altres i unes quantitats també diferents, passa com en el romesco cada maestrillo....
Hi ha que li posa ceba i julivert, jo no li poso.Ingredients:
3 nyores.
8 tomates de la pera ben madurs.
Una cabeça de alls.
Sal.
Oli.

Elaboració:
Posarem a remull amb aigua calenta les nyores, patides per la meitat i sense llavors.
Solen flotar però allà que allà jo les envio cap avall. Jo no les poso amb molta aigua, per que després per a triturar si me falta l'utilitzo.
Una vegada ben hidratades les eixuguem, posem una paella al foc i posem els alls i a foc lent els deixem fer a poc a poc, que agafin un lleuger coloret, posem les nyores i les deixem fregir una mica, sols que la pell estigui cruixent, per que si se cremem amarguen  molt. De seguida li posem la tomata, jo la pelo i la despepito, i ho deixarem coure a foc lent fins que la tomata hagi tret tota la seva aigua, quedarà una salsa. La traspassem al turmix i ho triturem tot junt si te fa falta algo de líquid pots fer servir aigua normal o el aigua del remull de les nyores.

Jo la utilitzo, quant tinc tot el sofregit del arròs fet, quant he sofregit també l'arròs, li poso li pego dos voltetes i ja tiro l'aigua o el fumet.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis