miércoles, 16 de diciembre de 2015

Salsa de pebre de Sichuan
El pebre de Sichuan és la pols resultant de la mòlta dels fruits del pebrer japonés, que creix i és consumit generalment a Àsia com una espècia, malgrat el seu nom no te relació amb el pebre negre, ni en el xile, si no al gènere cítric, ja que procedeix de l'arbre cítric Fresno Espinoso, el qual és autòcton de les zones muntanyoses de Shichuan, a la Xina.
L'arbre es florent i les baies que produeix estan rodejades d'una capa externa, aquesta closca és l'espècie de Shichuan.
Però a que sap? ....  A aromes cítrics, amb tons de llimona i un toc de bergamota, a més de un sabor aspre, força perfumat, en tastar-la un gust dona lloc a un altre i si la mastegues passa una cosa molt curiosa i estranya, la llengua se't queda un poc entumida.
Ara en esta petita explicació ja la podreu comprar si la veieu algun lloc i vos fa goig.

Ingredients:
4 cullerades d'oli de oliva
6 cullerades de pebre de Shichuan
50 cc de conyac
250 ml de nata de 18% MG
1 cullerada de fondo fosc lligat
Sal.

Veureu a la foto que no hi han 6 cullerades de pebre, a casa som 2 i a la recepta he augmentat les mides per que siguin per a quatre persones.

Elaboració:
Posem oli a escalfar i posem al pebre dins, quant comença a saltar el pebre hi afegim el conyac i ho deixem evaporar, afegim la nata i la cullerada de fondo oscuro, si no en teniu podeu utilitzar el socorrido Brovil , ara ho aneu remenat i quant agafi espessor lleveu unes quantes llavors i les reservem, al que queda passeu  el turmix. Passeu la salsa per un colador e incorporar les llavors que tenien reservades a modo de guarniment.
Ja la podeu utilitzar amb qualsevol carn.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis