jueves, 26 de noviembre de 2015

Braç de gitano amb crema de cafè




















Ingredients:
Per a la plantxa del biscuit
4 ous.
120 grs de sucre.
120 de farina.
Sucre, aigua i una copa de ron.
Per a la crema:
1 litre de llet.
6 ous sencers.
120 gr de sucre.
100 gr de maicena.
Cafè soluble al gust.

Elaboració:
Jo ho he fet tot a la thermomix, però els mateixos pasos es poden fer a ma i al foc.

Posarem els 4 ous sencers amb el sucre i programarem 37º 6 minuts a velocitat 4. Després tornarem a posar el mateix temps i velocitat però sense temperatura.
A ma posariem els ous i el sucre a un bol i batriem amb barilles o amb l'accesori batidor de un turmix, fins que la massa aumente de volum unes tres vegades i estigui la mescla blanquecina.

Després afegirem la farina tamisada poc a poc amb moviments envolvens de baix cap a munt.
Forrarem amb paper vegetal la safata del forn i posarem la mescla el mes plana possible al forn escalfat a 180º durant uns deu minuts, però ojo!!! sempre diem el mateix... cada forn cadacún se'l coneix.
Una vegada cuit, el traurem del forn el posarem a un drap net o un altre paper vegetal, llevarem en cuidado el que em tingut al forn i amb l'altre o el drap deixarem el braç enrrotllat mestres fem la crema.




Per a fer la crema a la thermomix sols has de possar els ous, la llet, el sucre i la maicena i programar 90º el temps depend si la llet esta gelada o del temps pero ronda els 10 minuts. la velocitat 4, quan ja casi està li agregem el cafè soluble al gust, si poses molt de cafè tindràs que aumentar el sucre.
Per fer-la a ma i al foc, hem de posar la llet amb el sucre al foc i reservar una mica, allí en gelat desfarem la maicena i posarem els ous, ho batrem be i ho afegim a la llet que tenin al foc, i sense parar de remoure fins que espesi.

Ara amb el aigua, el ron i el sucre, ho posem al microones i ho deixen bullir un poquet, es farà com un almibar, en això empapem la planxa del braç i rellenem amb la crema, emboliquem el braç apretan una mica.
El podeu cobrir amb sucre glass o com jo amb crema de cafè que després he cremat amb un fufador de cuina.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis