El bacallà es ric en vitamines A B C D a demés de magnesi, potassi i calci. Ric en àcids grassos omega 3.
Hi han peses de bacallà que no son tan boniques, però que tenen un sabor insuperable, simplement per que estan al costat del os. És el anomenat "cogotes". A la gràfica corresponc al nombre nº 5
Ingredients per a 2 persones:
6 talls de cogotes.
2 patates mitjanes.
100 gr de tomata, ceba, pimentó roig, tot triturat.
2 dents d'all.
Julivert.
12 ametlles crues.
Farina.
Oli d'oliva
100 cc de líquid que potser, aigua, vi blanc, o brou de peix.
Preparació:
El bacallà s'ha de remullar 24 hores, canviant-li l'aigua cada 8 hores i conservar-lo en fresc.
Una vegada el tinguem remullar el posarem sobre paper de cuina i li llevarem tota l'aigua.
Posarem l'oli a la cubeta, dic cubeta per que jo ho he fet a la Fussion, però tranquil·lament és pot fer a una cassola, necessitàs més temps i més líquid, per el demés es fa tot igual.
Enfarinarem els talls i el posarem a fregir, no molt, no cal que estigui daurat. Mentrestant pelem i tallem les patates a rodes de 1 cm de doblaria.
Quant ho haguéssim fregit per tots els costats, afegim el sofregit, ho deixem fer, posem el líquid que triem, jo avui esta fet amb aigua. Posem les patates i li peguem dos voltetes. Rectifiquem de sal.
Fem una picada amb les dos dents d'all, el julivert i les ametlles, ho posem dins la cubeta i la sacsegem en redó per que tot es lligui be.
Tapem l'olla i programen menú peix 5 minuts i fet!!
A mi personalment m'agrada fer la recepta amb aigua, per que així tot el sabor es de bacallà.
No hay comentarios:
Publicar un comentario