domingo, 27 de noviembre de 2016

Torró de rovell cremat
Ingredients:

200 gr de ametlla molta.
2 o 3 rovells d'ou.
50 gr d'aigua
150 gr de sucre.

Elaboració:
Farem un almívar posant un cassó al foc amb l'aigua i el sucre, deixarem que arranqui el bull i ho mantindrem uns 30 o 40 segons, mentrestant batrem els rovells dels ous.
Després en entebeir-se un poc, incorporarem l'almívar als rovells tirant-lo a fil, i mirant de que quedi ben incorporat.
Ara hi posarem les ametlles moltes i ho mesclarem tot be amb una llengua, després ho amassarem a ma per acabar-ho de incorporar tot millor.
Ho passarem a un motllo, jo utilitzo els tetrabriks de la llet partits per el seu llarg i els torno ajuntar amb una grapadora, és a dir que d'un brik de llet em surten dos motllos.
Ho deixarem reposar a la nevera dos dies amb un pes al damunt i tapat amb paper vegetal.
Passats els dos dies ja es podrà cremar amb un bufador o pala de cremar i consumir.

És recomanable no guardar-ho més de quatre o cinc dies, si no heu pasteuritzat els ous.
Si voleu pasteuritzar ous a casa, és molt fàcil, encara que mai assegura els 100% de treure-li la salmonel·losis, es diu que un de cada 4000 ous està infectat.
Heu de posar un cassó al foc amb aigua i els ous i fer-los escalfar a foc lent fins que el aigua arribi a 60º però que no passi de 64º per que començarien a quallar i hem de mantenir aquesta temperatura durant 4 minuts. despès es deixem temperar i ja es poden utilitzar.


https://www.instagram.com/p/BNSgbm0hnnU/

Aquí pots veure com es crema el torró.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis