La caponata be a ser molt similar al pisto manchego o la samfaina catalana. Normalment se serveix damunt de una torrada de pa, però jo esta vegada la he volgut fer amb salsa per a pasta.
Ingredients:
1 kilo de albergínia.
1 kilo de albergínia.
500 gr de ceba.
500 de tomates madurs.
100 gr de api.
100 gr de olives verdes.
Un poc de vinagre de vi.
1 cullerada de sucre.
Sal i oli de oliva.
Sal i oli de oliva.
Pebre recent molt,
2 bistec grans de carn de cavall
1 pimentó roig.
1 pimentó roig.
1 paquet de pasta fresca al ou de pappardelle.
Preparació:
Tallar la albergínia a daus tots de la mateixa mida 2x2. Escampar-hi sal al damunt i deixar reposar així un hora.
Mentrestant, escaldarem les tomates amb aigua bullint, minut minut i mig sobra, els posarem a un bany maria invers, els pelarem, les traurem les llavors i els tallarem a tires.
Picarem la ceba i la posarem a fregir amb dos cullerades d'oli, després afegim les tomates, l'api picat i les olives també picades, ho deixarem a foc baix durant 10 15 minuts fins que les tomates comencin a posar-se espeses. Ho salpebrem, Retirem la paella del foc.
Tallem el pimentó roig a cuadrets petits, i fem un saltejat amb oli, reservem també.
Esbandim l'albergínia, l'assequem amb tovallons de paper i la fregim amb oli calent, fins que estigui rossa, la escorrem damunt de tovallons de paper i una vegada tota fregida i escorreguda la afegim a les tomates. Tornem la paella al foc, afegim el sucre i el vinagre i ho deixem a foc baix fins que el vinagre s'hagi evaporat, rectificar de sal i pebre.
Triturem la caponata amb un turmix i reservem la salsa.
Posem una olla amb aigua i sal al foc i courem la pasta com ens digui el paquet, la refredem amb aigua fresca, mentrestant tallarem els bistecs de carn de cavall a tiretes finetes i el saltejarem amb poc oli a una paella. Jo personalment la carn de cavall ni la vedella la salo... mania? gustos? tu fes el que vulguis, però jo penso que al salar-la abans li fa treure es sucs i la fa mes seca i estopenca.
Per emplatar podem fer servir un aro i posar capes de pasta de carn i de salsa, al final es decora amb el pimentó saltejat.
Tallar la albergínia a daus tots de la mateixa mida 2x2. Escampar-hi sal al damunt i deixar reposar així un hora.
Mentrestant, escaldarem les tomates amb aigua bullint, minut minut i mig sobra, els posarem a un bany maria invers, els pelarem, les traurem les llavors i els tallarem a tires.
Picarem la ceba i la posarem a fregir amb dos cullerades d'oli, després afegim les tomates, l'api picat i les olives també picades, ho deixarem a foc baix durant 10 15 minuts fins que les tomates comencin a posar-se espeses. Ho salpebrem, Retirem la paella del foc.
Tallem el pimentó roig a cuadrets petits, i fem un saltejat amb oli, reservem també.
Esbandim l'albergínia, l'assequem amb tovallons de paper i la fregim amb oli calent, fins que estigui rossa, la escorrem damunt de tovallons de paper i una vegada tota fregida i escorreguda la afegim a les tomates. Tornem la paella al foc, afegim el sucre i el vinagre i ho deixem a foc baix fins que el vinagre s'hagi evaporat, rectificar de sal i pebre.
Triturem la caponata amb un turmix i reservem la salsa.
Posem una olla amb aigua i sal al foc i courem la pasta com ens digui el paquet, la refredem amb aigua fresca, mentrestant tallarem els bistecs de carn de cavall a tiretes finetes i el saltejarem amb poc oli a una paella. Jo personalment la carn de cavall ni la vedella la salo... mania? gustos? tu fes el que vulguis, però jo penso que al salar-la abans li fa treure es sucs i la fa mes seca i estopenca.
Per emplatar podem fer servir un aro i posar capes de pasta de carn i de salsa, al final es decora amb el pimentó saltejat.
No hay comentarios:
Publicar un comentario