lunes, 16 de febrero de 2015

Emu (Dromarius)






















La carn de Emu es una carn vermella baixa en greixos i amb colesterol. Es lliure de greixos en un 97% te més ferro vitamines A, C i B12 que la vedella i és més baixa amb colesterol que el pollastre, degut que el Emu és cria de manera natural i no conté additius químics.
Pertany a la família del del "avestruz" pot arribar a medi 1.60 i pesar uns 60 kg. La seva cria es relativament senzilla, en comparança amb l'estruç l'emu és més manejable i menys agressiu, se adapta a tots tipus de terrenys. son dòcils, estan adaptats a temperatures extremes de calor i de fred, no precisen vacunacions i pràcticament son lliures de malalties.   





























Ingredients:























Com 600 o 700 gr de carn de Emu.
1 ceba grossa.
2 pastanagues.
Mig pimentó roig.
1 pimentó verd petit.
2 dents d'all.
1 fulla de llorer.
Un polsim de gingebre.
Sal, pebre, farina per arrebossa.
Oli d'oliva.
1 got (200) de vi tint.
1 got de brou de carn.

Preparació:
Jo ho he fet amb una olla a pressió programable, si ho fas en un olla tradicional, necessites més líquid, li pots posar més brou o allargar-ho amb un got d'aigua.
Salpebrem la carn de Emu i la enfarinem.
Posem oli a una cassola i passem la carn fins a sella. Mentrestant tallem la ceba i els alls a trossos tots iguals (un tall macedònia).
Retirem l'emu i reservem, al mateix oli  posem la ceba i els alls hi ho deixarem fer a poc foc fins que la ceba estigui ben rossa però sense estar cremada. Afegim els pimentons i les pastanagues i ho deixem fer també molt poc a poc, fins que estigui tot cuit. Rectifiquem de sal i posem un polsim de gingebre.
Ho passem tot a una processadora de aliments tipus turmix, Thermomix i ho fem un puré ben fi.
A la mateixa cassola ara posem l'emu, la fulla del llorer, el got de vi, el brou i el que hem acabat de triturar, deixem que s'evapori un poc l'alcohol i ja podem tancar l'olla. tornem a rectificar de sal, el emu es un pel dolç.
Amb la meva d'olla ha estat 35 minuts a pressió alta, menú guisat.
Al foc normal... gas, vitro jo conto que hora i mitja no li lleva ningú.
Ha de quedar una salsa espesa com la de la foto, si no et queda, la deixes reduir amb la tapa oberta de la cassola.
Jo en les mides que et dono, no m'ha calgut.

Si ho fas amb una olla programable, normalment hi ha un menú de foc lent, slow cook, jo el sofregit ho he fet en este menú.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis