Avui escriure en ampostí, que el post es especial.
Manel es l'home de ma cosina Carme i un gepol rematat.
El coc de massana que solen vendre a la panaderia no està mal, però a ell li agrada especial, a la seva manera.
Manel, que sàpigues, que al teu coc, hem posat la mà, la teva dona, Marc, i jo.
I deixa'm dir-te una cosa... o canvies el forn o els cocs s'han acabat. Xeic que malament que va el teu forn. Jeje.
Ingredients:
Un got de sucre, es de 200cc
Un got d'oli d'oliva
Un got d'oli d'oliva
Un got d'anís
Farina
35 gr de llevat de forner.
Massanes del agre dolç, una mica difícils de trobar, fora d'estes terres.
Canyella, sucre i oli d'oliva per al damunt.
Canyella, sucre i oli d'oliva per al damunt.
Preparació:
S'ha de calenta una mica l'anís, per a desfer el llevat. No molt sobre uns 36º
Una vegada tens el llevat desfet amb l'anís, se barreja els demés ingredients.
Es deixa reposar la massa uns 30 minuts, s'ha calenta el forn a 180º dalt i baix i si es te el ventilador, pos millor. S'estén la massa ben fineta sobre paper de forn, i es col·loca en una safata.
Es mulla la massa amb oli d'oliva, sucre i canyella... no, ens passem tampoc, es mulla però amb un rajolí d'oli, aunque a Manel li agrada ben empapadet.
Es mulla la massa amb oli d'oliva, sucre i canyella... no, ens passem tampoc, es mulla però amb un rajolí d'oli, aunque a Manel li agrada ben empapadet.
Es col·loquen les massanes tallades com a la foto, i es torna a posar sucre i canyella per sobre.
Després al forn que ja estarà calent, i més o menys, depenent del forn en uns 20 minuts estarà en el seu punt
Si no trobeu massanes del agre dolç, que es una mica difícil... sempre ho podeu provar de fer en una granny smith.
Hola xiela, necesitamos saber la cantidad de harina, la textura de la masa y si se extiende con rodillo una vez reposada o se deja reposar en la bandeja.
ResponderEliminarun saludo
Hola Jorge, esta receta no es mia, yo solo fui a hacerla, creo recordar que entró sobre 500 gr de harina de la panaderia, pero ya sabras que todas las harinas no absorben igual. La textura es como de masa de pan, si extendimos con rodillo, y creo recordar que algo dejamos reposar, aunque decir que yo este coc nunca lo hice con levadura de panadero, yo utilizo otra receta antigua, pero no la tengo aun en el blog.
EliminarSi quieres te la paso de alguna manera.
Hola xiela, si me pasaras esa receta te lo agraderia un monton por que aunque yo no vivo en Amposta,casi toda mi familia es
Eliminarde alli y siempre que me acuerdo de mi infancia lo primero que viene a mi memoria precidamente es el coc.
Si quieres puedes mandarmela a mi direccion de correo jorgesegui79@yahoo.es