miércoles, 19 de enero de 2022

Rollets de Sant Antoni

















Ingredients:

125 grs d'oli d'oliva suau
200 grs de sucre
250 cc de llet
3 ous
50 gr de llevat fresc
Una punteta de ganivet de sal
Una cullerada sopera de anís en gra
Dos cullerades soperes de anís o aiguardent
Farina la que entre

Elaboració:

Primer s'ha de fer un poolish amb el llevat, una mica de llet, una cullerada de sucre i un poc de farina (agafat de les quantitats que ja tenim a la recepta) Ho mesclem be i ho deixen reposar com 30 o 40 minuts tapat amb paper film i a un lloc càlid. Esta mescla la podem fer el dia abans i posar-la a la nevera i treure-la un hora abans de posar-mos a fer la recepta
Al bol de una pastadora posem els ous i el sucre i fem un batut, afegim l'oli i la llet, el anís i el anís en gra, i la sal pastem be. 
Posem el poolish que en fet abans o el dia anterior lo integren be a la mescla i ja poden anar afegim la farina a poc a poc, ha de quedar una massa llisa i que no se'ns apegui a les mans.
Esta massa la hem de deixar reposar tapada amb un film a el lloc més calent de la casa, te pot trigar a pujar des de 2 hores fins a .... depèn de l'escalfor de casa. Ha de casi triplicar el seu volum.
Una vegada hagi augmentat haurem de desgasificar la massa amassant-la un minutet.
Ja poden agafar porcions de massa i fer els rollets, els deixarem a la safata del forn tapats per que tornin augmentar, una vegada hagin augmentat els pinten amb ou batut i els posem sucre al damunt i els courem a uns 160º 170º entre 15 i 20 minuts, fins que estiguin doradets.
Estos pasos també és poden fer a ma, però te canses més 😂
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis