jueves, 31 de julio de 2014

Contra cuixes de pollastre (fent deures) adaptat per mi per a FussionCook


Demà acabarem de muntar el plat... he fet un fons torrat lligat però en voltes de utilitzar carcanades de pollastre, utilitzam contra cuixes i en voltes d'utilitzar el foc convencional ho he volgut fer amb la Fussi, això si sense tapar l'olla amb la seva tapa per a res. 









































Ingredients;
4 contra cuixes de pollastre
2 cebes petites de figueres.
1 pebrot verd italià.
4 tomates madures de la pera.
2 pastanagues (carlotes)
Uns 15 cm de all porro de la part de dalt.
2 grans d'all.
1 branqueta d'api.
2 cullerades rases de farina.
Sal.
Oli d'oliva.
Una mescla d'espècies (pimentó, romer, xile i canyella)

Preparació:
Rentar totes les hortalisses.
Començarem tallant la tomata en daus (concassé) i la posarem a la cubeta de la FussionCook amb l'oli calent, programarem menú fregir, però tindrem que anar jugant amb el manteniment de calor i el menú fregir per que l'olla fregeix massa ràpid. És a dir anul·lant menú i tornant a obrir-ho.
Mentrestant anirem tallant els resto d'hortalisses en daus petits (mirepoix). I les dos dents d'all les farem a la ecrasé (que vol dir aixafat amb la seva pell)
Quan la tomata estigui ben feta, que ja no li quedi gens d'aigua, la retirarem i la reservarem. Posem una mica més d'oli i afegim les contra cuixes salpebrades. Ho posarem al menú fregir. Les farem ben rosses, per els dos costats. Quan estiguin les traiem i també les reservem.
Al mateix oli posem totes les hortalisses que ja tindrem tallades, junt amb els alls. Ho posarem al menú fregir, i haurem de fer com en la tomata, jugant en lo menú.





















Ho deixem saltar, fins que casi ha quedi a la meitat del que era, i posem la tomata que teniem reservada. Afegirem una cullerada de farina, fem unes voltes, coure be la farina i afegim el pollastre. Ho cobrim d'aigua i anul·lem el menú fregir, que mos interessa que es fase poc a poc, posarem menú Slow Cook.
























Ho deixarem fer poc a poc sense tancar l'olla (un altre dia ho provaré tancant l'olla, a veure com queda, aunque com és tracta de reduir... no se jo) El menú slow cook per defecte està programat en una hora i cou a foc lent, als 20 minuts retirarem les contra cuixes per que estes les farem servir com a plat per menjar, si posessin ossos ho deixaríem dins tot lo rato. S'ha de anar vigilant l'olla no val programar i anar-se'n a la volta com fem normalment en este tipus d'olles.
Quan estigui tot ben reduït, ho colarem, i amb l'ajut de la ma de morter li traurem tot el suc. Reservem.














































Escurem la cubeta i la tornem a posar al cos d'olla. Posem una mica d'oli i l'altra cullerada de farina, la deixarem fregir molt be, si és fa una pilota podem afegir dos gotetes més d'oli.





















Una vegada tinguem la farina ben feta posarem aquí dins el suc torrat que tenim reservat i tornarem a programar menú slow cook, ho deixarem reduir fins que estigui ben lligat, ara podem rectificar de sal i posar-hi les espècies. Ho tornem a colar per a que quedi ben fi.








































Com ens sobrarà salsa per a el pollastre se pot guardar ben tapada a la nevera per a altres utilitats. Alomillor la utilitzo per a fer uns macarrons, o per a un bistec a la planxa.

1 comentario:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis